Brillenglazen

Over de kwaliteit en de prijs van brillenglazen bestaat niet altijd duidelijkheid. Zo is het voor u vooraf lastig te bepalen wat u krijgt voor uw geld. De kwaliteit van de glazen bepaalt niet alleen de prijs, maar ook het draag- en kijkcomfort.

Wij houden van duidelijkheid en geven u vooraf alle informatie. En ook laten wij u in onze winkel de verschillen tussen de brillenglazen zien. Wij nemen daarvoor alle tijd, zodat u vooraf duidelijk weet wat u mag verwachten van uw brillenglazen.

Wij adviseren brillenglazen van HOYA, een van de meest toonaangevende glasleveranciers ter wereld. Met HOYA bieden wij brillenglazen van topkwaliteit op basis van geavanceerde glasontwerpen, aansluitend op onze manier van werken: onderscheidend in dienstverlening en het aanbieden van de meest innovatieve producten.  

Brilaanpassing

Moderne meettechnieken
Hoe goed een oogmeting en brillenglazen ook zijn, de manier waarop glazen in het montuur worden geplaatst, is bepalend voor het kijkresultaat. Een klein verschil kan dan al hinderlijke (kijk)problemen veroorzaken.

Dit is precies de reden waarom wij werken met VisuReal. Een geavanceerd video-centreersysteem dat computergestuurd het optimale brillenglas selecteert. Waarna exact berekend wordt hoe het glas in uw montuur gemonteerd moet worden op basis van verfijnde calculatiemethoden gebaseerd op het montuur, uw ogen, het brilvoorschrift en kijkgedrag.

Bovendien biedt VisuReal u de mogelijkheid om opnamen te bekijken van verschillende monturen, zodat u precies ziet welke bril het beste bij u past. 

Materialen

Dun en licht
Onze glasleverancier is er de afgelopen jaren in geslaagd brillenglazen steeds dunner en lichter te maken. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het bevordert ook het draagcomfort.

Eynoa is een voorbeeld van zo’n superlicht kunststof brillenglas, dat behalve het geringe gewicht vele voordelen biedt. Het materiaal is zeer sterk en bovendien flexibel. Daardoor is het geschikt voor een zogenaamde glasbril: een bril zonder montuur, met uitsluitend veren en een neusstuk.

Met de nieuwste technieken brengt HOYA een coating aan onder zeer hoge temperaturen. Waar andere glazen door de coating soms optische onzuiverheden geven, is Eynoa optisch glashelder. Het materiaal is dunner te slijpen dan andere kunststof glazen, reden van het lichte gewicht. Een ander voordeel van dun slijpen is dat het de vertekening van uw ogen minimaliseert, ook bij hoge brilsterktes.

 

Coatings

Mooi, praktisch en duurzaam
Om de brillenglazen nog mooier en plezieriger in het gebruik te maken, kunnen wij deze voorzien van een coating. Zo’n coating kan een extra harding aan het glas meegeven, zodat de kans op krasjes afneemt. Daarnaast kan een coating water-, vuil-, stof- en vetwerende eigenschappen hebben, plus zorgt het ervoor dat het glas ontspiegeld wordt.

Wij adviseren een Meiryo coating van HOYA. Deze krasvaste laag is maar liefst driekeer zo hard als andere coatings, en evenaart nagenoeg de hardheid van glas. Het glas filtert hinderlijke schitteringen, en biedt u extra comfort bij het werken met een beeldscherm, of tijdens rijden in het donker. Bovendien hechten water, vet en vuil zich nauwelijks aan het glas.

Bij ons geldt een garantieperiode van twee jaar op de Meiryo coating. 

Enkelvoudige glazen

Scherp en comfortabel
Voor een leek lijkt het ene brillenglas op het andere. Maar toch zijn er heel veel verschillen in het ontwerp van het glas. En juist het ontwerp zorgt voor de kwaliteit van het zien. Wij bieden een zeer ruime keuze in enkelvoudige brillenglazen. Van de meer standaard ontwerpen tot zeer geavanceerd, met brillenglazen die aanmerkelijk meer kijkcomfort bieden.

Nulux Active is zo’n innovatief enkelvoudig brillenglas, bestemd voor mensen die niet prettig zien door overbelasting van hun ogen. Zonder inspanning TV kijken, een boek lezen of lang achter de computer zitten, wordt dan steeds ongemakkelijker. Nulux Active is een brillenglas met een extra sterkte onderin het glas, voor extra ondersteuning daar waar het nodig is. Het geeft uw ogen rust, comfort en een ontspannen zicht, tot in de kleinste details.

Multifocale glazen

Veraf en dichtbij
In een multifocaal brillenglas vindt u bovenin het deel waarmee u in de verte scherp ziet en onderin het deel waarmee u leest. Daartussen een overgangszone met daarnaast zones waar het glas niet helemaal scherp is. Hoe kleiner die zones, hoe beter natuurlijk. De kwaliteit van de overgangszone bepaalt de kwaliteit van zien en kijkcomfort.

Met Hoya MySelf bieden wij het nieuwste kunststof multifocale brillenglas. Dit vertekent nauwelijks, en er zijn minder hoofdbewegingen nodig om scherp te zien. Het resultaat: optimaal kijkcomfort en moeiteloos scherp zien van leesafstand tot veraf, zonder hinderlijke schommeleffecten.

Om u rustig te laten wennen aan uw nieuwe multifocale bril kunt u gebruik maken van een gewenningsgarantie van 3 maanden.

Computer / Kantoorglazen

Lezen en werken zonder beperkingen
Met een doorsnee leesglas kunt u prima een boek lezen, maar buiten de (korte) leesafstand wordt het zicht wazig. Dat kan hinderlijk zijn bij gebruik van de computer, kantoorwerk of bij bepaalde hobby’s.

Een uitkomst is dan een leesbril die uw ogen niet alleen op korte leesafstand corrigeren, maar ook op middellange afstand. Deze glazen bieden meer praktisch gebruiksgemak en draagcomfort in welke richting u ook kijkt.

Wij beiden verschillende oplossingen:
– Leesglazen: perfect lezen tot zo’n 40 centimeter.
– Computerglazen: Perfect lezen en scherp zien tot 80 centimeter.
– Kantoorglazen: Perfect lezen en scherp zien tot 4 meter.

Meekleurende glazen

Gemak en optimale bescherming
De nieuwste meekleurende brillenglazen reageren sneller dan ooit op licht. Zo kleuren sommige meekleurende brillenglazen al in 2 minuten terug tot nagenoeg hun oorpronkelijke kleur.

Binnen zijn de glazen zo licht van kleur dat niemand ziet dat u meekleurende glazen draagt. Buiten in de zon kleuren ze razendsnel net zo donker als zonnebrilglazen.

Meekleurende brillenglazen houden UVA- en UVB straling voor 100% tegen, en passen zich zeer snel aan het wisselende licht aan, zodat u altijd optimaal zicht hebt. Naast dit gemak zijn ze ideaal voor lichtgevoelig ogen.

U kunt kiezen uit grijze of bruine glazen, op praktisch alle brillenglazen in ons assortiment en profiteert van onze ‘niet tevreden = ruilen’ garantie.

Autoglazen

Brillenglazen

EnRoute, brillenglazen die je goed op weg helpen


Rijden bij schemerlicht of in het donker is voor velen een ware opgave. Mist, zware regen, sneeuw en zonlicht kunnen uw zicht allemaal negatief beïnvloeden. Bovendien werken LED-koplampen en straatlantaarns vaak verblindend. Het zicht, de dieptewaar­neming en het vermogen om kleuren te onderscheiden nemen hierdoor allemaal af.

Laat slecht zicht geen belemmering zijn voor een goede reis

EnRoute brillenglazen zijn voorzien van een speciaal schit­teringsfilter en een optioneel contrastfilter. Hiermee heeft u beter zicht bij weinig licht en worden storende reflecties verminderd. Het speciale ontwerp van de glazen is boven­dien optimaal afgestemd op hoe u comfor­tabel kijkt en veilig rijdt in het verkeer.

Beter zicht – wanneer en waar het nodig is


Tijdens het rijden kijkt u meestal rechtuit, maar uw ogen moeten ook met minimale hoofdbewegingen snel schakelen tussen verschillende kijkrichtingen en -afstanden: van de weg naar het navigatiesysteem, van de spiegels naar het dashboard. Met name voor oudere bestuurders kan dit voortdurende scherpstellen en aanpassen belastend zijn. EnRoute-brillenglazen bieden een breed gezichtsveld en een beter zicht op de lange afstand, op het dashboard en in de spiegels. De EnRoute multifocale brillenglazen maken bovendien gebruik van de revolutionaire HOYA-technologie die storende vertekening in het brillenglas minimaliseert en het mogelijk maakt om soepel en snel te schakelen tussen verschillende kijkafstanden.

EnRoute Pro voor beroepschauffeurs


Voor beroepschauffeurs is er EnRoute Pro. Naast de voordelen van EnRoute bieden deze professionele brillenglazen een extra contrastverhogend filter voor een beter contrast, een betere kleurwaarneming en nog minder schittering. Bovendien wordt er bij het glasontwerp rekening gehouden met uw individuele kijkgedrag, zoals de kijkafstanden naar de spiegels en het dashboard, voor een ontspannen rijhouding (alleen bij EnRoute Pro multifocaal).

Kleurglazen

Maatwerk in kleur
Ook dit seizoen mag het weer: pastel kleuren, donkere kleuren, of behoorlijk fel roze en blauw. Nog nooit was het zo goed mogelijk om ook in glazen de kleur te dragen die bij uw past.

U hebt natuurlijk inspraak in de intensiteit van het glas, en in de keuze van bijvoorbeeld het licht laten verlopen in kleur (degradé). Zelfs twee kleuren in elkaar overlopend behoort tot de mogelijkheden. De kleurmeesters van glasfabrikant HOYA leveren 100% maatwerk.

Tegenwoordig kan de anti-reflectie coating op de achterzijde in plaats van op beide zijden van het glas worden aangebracht. Hierdoor worden niet alleen de hinderlijke reflecties vanaf de voorzijde geëlimineerd, maar ook weerspiegelingen die vanaf de achterzijde via de glazen het zicht verstoren. Dit biedt meer comfort en bovendien zijn donkere zonneglazen met een achterzijdeontspiegeling cosmetisch fraaier.

Polariserende glazen

Meer contrast, minder schittering
Licht is opgebouwd uit verticale en horizontale stralen. Vooral de laatste zorgen voor een reflecterend en verblindend effect, wat goed zicht en goed onderscheid tussen kleuren hindert.

Gewone zonneglazen lossen dit probleem niet op. Met HOYA Polarized bieden wij de perfecte oplossing. Deze zonneglazen zijn speciaal ontwikkeld om het horizontale gepolariseerde licht weg te filteren. Dit zorgt voor een contrastrijk beeld met heldere kleuren, zonder vervelende schitteringen.

De voordelen van gepolariseerde glazen zijn:

– Een scherper en contrastrijker zicht
– Alle hinderlijke schitteringen verdwijnen
– Maximale bescherming tegen UV-straling
– De perfecte oplossing voor lichtgevoelige ogen
– Ultra lichte glazen, ook in je eigen sterkte
– Verkrijgbaar in de kleuren lichtbruin, bruin, grijsgroen en smokegrey
– Speciaal voor autorijden, watersport en wintersport

Zonneglazen op sterkte

De mooiste merken, ook op sterkte

De keuze uit mooie merkzonnebrillen die speciaal op sterkte gemaakt kunnen worden, is bij ons vrijwel onbeperkt. Sterker nog, er zijn nagenoeg geen beperkingen om net zo’n mooie merkbril te dragen als iemand zonder oogcorrectie.

Er valt dus te kiezen. Wilt u enkelvoudige of multifocale glazen? Hebt u een speciale kleur zonneglazen in gedachten? Wilt u wel of geen ontspiegeling? Wilt u glazen die egaal gekleurd of in kleur verlopend zijn? Een speciale coating? Meekleurende glazen?  Of zoekt u glazen die bijvoorbeeld op het water hinderlijke schitteringen tegenhouden?

Er zijn legio opties. Met een van onze adviseurs erbij kunt u het beste bepalen welke zonnebril op maat het beste bij u past.