Wat doet een optometrist?

De optometrist kijkt naar de gezondheid van uw ogen en kan eventuele afwijkingen opsporen.
 
Zeker na het veertigste levensjaar is een regelmatig optometrisch onderzoek belangrijk, maar ook wanneer u door erfelijke ziektes in uw familie verhoogd risico loopt op bepaalde oogafwijkingen. De optometrist kan veel voorkomende oogaandoeningen vroegtijdig opsporen en indien nodig u doorsturen naar de huisarts of oogarts. Dit maakt een tijdige behandeling mogelijk en kan veel problemen voorkomen.
Om een goed oogheelkundig onderzoek te verrichten wordt er tijdens een optometrisch onderzoek gebruik gemaakt van pupil verwijdende oogdruppels. Wanneer de pupillen verwijd zijn kan de binnenkant van het oog goed bekeken worden. Hierdoor kan het zicht tijdelijk wat minder zijn en heeft u ook wat meer last van het (zon)licht. Het is aan te raden om dan een zonnebril te gebruiken en niet auto te rijden.
 
De duur van een optometrisch onderzoek is ongeveer 75 minuten, hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt. De kosten van dit onderzoek bedragen € 95,–. Indien er een verwijzing is via de huisarts worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed.
Ook de patiënten met Diabetes Mellitus, of met een afwijkende suikerwaarde, worden gescreend door de optometrist. Zij hebben een speciale verwijzing van de huisarts om een fundusfoto te laten maken (dit onderzoek wordt vergoed door uw zorgverzekeraar).
Deze resultaten worden teruggekoppeld naar de huisarts, indien nodig adviseert de optometrist de huisarts voor een doorverwijzing naar de oogarts.
 
Wij vinden goed zicht zeer belangrijk. Daarom zullen wij voor u altijd de beste kijk-oplossing aandragen.
Want of het nu om een volledig optometrisch onderzoek gaat of om het aanmeten van contactlenzen bij Optiek Sloof bent u aan het juiste adres.

Afspraak maken

U kunt ons bellen 0318-640479 of mailen om een afspraak te maken.

Afspraak maken
  • Soort afspraak
  • Dag en tijd
  • Gegevens